به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی رسانه ملی، سازمان صداوسیما میزبان جمعی از منتخبان مجلس شورای اسلامی بود که ساعاتی را در بخشهای مختلف سازمان صداوسیما گذراندند و در خاتمه این بازدید، در نشستی با رئیس سازمان صداوسیما دغدغهها و دیدگاههایشان را پیرامون رسانه ملی بیان کردند.
پیمان جبلی در جریان این نشست، با اشاره بدانکه دوران جدید رسانه در سپهر جهانی عصر رقابت و خارج شدن از تکصدایی رسانههای رسمی است، گفت: دوره مدیریتی اخیر رسانه ملی کارش را با اتکا به سندی تحولی آغاز کرد که مورد تقدیر، تحسین و تأیید رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفت.
وی افزود: برمبنای این سند، با رهبری و مردم در راستای دو سرفصل اساسی «هویتمحوری» و «عدالتگستری» برای رسیدن به پیشرفت عهد بستهایم و تحول برای رسیدن به این اهداف کلان را در سه حوزه «محتوا»، «رویکرد» و «سازوکار» تعریف کردهایم.
رئیس رسانه ملی با بیان اینکه در ایام برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم، صداوسیما با به دست گرفتن ابتکار عمل، ۲۰۰ کانال انتخاباتی را برای تبلیغات نامزدهای مجلس اختصاص داد که در همه اقصانقاط کشور بهدور از ریختوپاشهای رایج تبلیغات، در فضایی عادلانه و آرام برنامههای خودشان را اعلام کنند، اظهار کرد: این یک اتفاق نیست، بلکه برپایه عمل به سند تحول و توجه به سرفصل عدالتگستری انجام و پایههای آن از ابتدای دوره تحول نهاده شد.
جبلی در ادامه، تحقق سیاستهای دیگری در رسانه ملی، ازجمله توجه به مناطق مختلف کشور را در قالب نمایش راهپیمایی تراکتوری ۲۲ بهمن سال ۱۴۰۰ از یک روستا، به دست گرفتن روایت اول در وقایعی، چون بحران آب اصفهان و نمایش دستاوردها و پیشرفتهای اقصانقاط کشور از دریچه شبکه خبر٢ نتیجه تلاش و پایبندی به سند تحول دانست و گفت: در همین حال است که نماد خلاقیت و ابتکار در برنامهسازیها میشود برنامه «محفل» که با نوآوری تحسینبرانگیزی، معارف قرآنی، دینی و اعتقادی را در قالبی جذاب ارائه داده و به پرمخاطبترین برنامه مناسبتی تبدیل شده است.
وی از تلاش برای دیده شدن هویت ایرانی و فرهنگی در قالب اقوام، لهجهها، زبانها و پارهفرهنگها در قاب رسانه نیز سخن به میان آورد و گفت: در فصل پنجم مجموعه نمایشی «نونخ» دو هویت در جنوب شرق و غرب یعنی هویت کردی و بلوچی را به یکدیگر گره زدیم که امری هدفمند است و برنامهسازان ما را به لزوم تولید کارهای جذاب براساس هویت و عدالت توجه میدهد.
رئیس سازمان صداوسیما متذکر شد: هویت ایرانی، هویت تهرانی نیست و هویت تهرانی هم فقط از میدان ونک بهبالا نیست. تمرکز ما بر ساخت مجموعههای نمایشی استانی بهجای تولید در پایتخت است و در این دوره، استانها نقش پررنگی در مجموعههای نمایشی خواهند داشت.
جبلی با اشاره به کمرنگ بودن تولیدات استانی روی آنتن شبکههای ملی در گذشته گفت: عمدتاً نگاه به استانها در آنتن ملی، گردشگرانه بود؛ درحالیکه هرکدام از استانها دارای تاریخ، فرهنگ، تمدن، ادبیات و قهرمانان ملیاند که باید به آنها توجه کنیم.
وی تمرکز ویژه بر عدالت گستری را که مصداق بدیهی آن توجه به همه مناطق است، در اولویت دانست و اظهار کرد: در همین راستا ۱۰ ساعت از آنتن ملی را به برنامههای منتخب شبکههای استانی اختصاص دادیم.
رئیس رسانه ملی در بخش دیگری از سخنانش ضمن بیان این نکته مهم که بههیچعنوان نگاه تشریفاتی به مجلس شورای اسلامی نداریم، این نهاد را مقدمترین لبه تماس حاکمیت با مردم دانست و گفت: مجلس مصداق و نماد جمهوریت نظام و نهادی افتخارآمیز است و همین امر، مسئولیت ما را در برابر نهاد مهم مجلس که خانه مردم است، بسیار سنگین میکند.
جبلی ادامه داد: در این دوره مدیریتی، رسانه ملی برای نخستین بار پخش زنده مذاکرات مجلس را از تلویزیون آغاز کردیم. بهدرستی اعتقاد داریم که باید وظایف و خدمات مجلس بیان شود که در همین راستا بیش از ۲۰۰ گزارش با نام «تصویب شد» تهیه و پخش کردیم که به تبیین خدمات مجلس از اول انقلاب تاکنون اختصاص داشت.
وی به تحول در معاونت سیاسی برمبنای سندمحوری و تشکیل بیش از ۴۰ گروه تخصصی در خبرگزاری صداوسیما اشاره کرد و گفت: بسیاری از قوانین برزمینمانده در دورههای قبلی مجلس، در دستورکار قرارگرفت که آزادسازی سواحل، صدور مجوز کسبوکارها و... ازآنجمله است و همین مسیر را دنبال خواهیم کرد.
سیدتقی سهرابی، معاون حقوقی و امور مجلس رسانه ملی نیز به بازدید چندساعته گروهی از نمایندگان منتخب مردم در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی و آشنایی آنها با بخشها و ظرفیتهای مختلف سازمان گفت: مدیران صداوسیمای استانها نیز برنامهریزی لازم را برای حضور منتخبان مردم در شبکههای خود انجام خواهند داد. این حضور و توجه، نویدبخش ارتباط وثیقتر مجلس و سازمان صداوسیما در دوره دوازدهم است.
دغدغهها و انتظارات منتخبان مجلس دوازدهم
در ادامه، مهرداد بائوج لاهوتی، نماینده منتخب مردم لنگرود در مجلس دوازدهم نیز از ابتکار عمل رسانه ملی در راهاندازی ۲۰۰ کانال انتخاباتی در دور اول انتخابات و ترتیب دادن مناظره میان نامزدها قدردانی کرد و گفت: امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است. صداوسیما باید در این زمینه مطالبه داشته باشد. صداوسیما حلقه واسط حاکمیت و مردم است و باید توجه داشت اگر واقعیات را نگوییم دشمنان نظام علیه نظام تبلیغ و آسیب وارد میکنند.
رمضان رحیمی، نماینده فلاورجان اصفهان، با بیان اینکه ماهیت صداوسیما ماهیت ملی است و انتفاعش باید به توده مردم برسد، گفت: لازم است به مقوله سلامت مردم بیش از پیش توجه شود و در پرداختن به موضوعات در ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نگاه عدالتطلبانه وجود داشته باشد.
حمیدرضا عزیزی فارسانی، منتخب مردم شهرستانهای اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار در مجلس دوازدهم با بیان اینکه نگاه نمایندگان مجلس دوازدهم حمایت از سازمان صداوسیما بهعنوان رسانه ملی و هویتساز است، گفت: باور داریم بهطور قطعی، رسانه ملی در بازگشت بخشی از فرهنگ و هویت ازدسترفته ما که از تبلیغات سوء دشمن ناشی میشود، مؤثر است.
عبدالوحید فیاضی، منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد که رسانه ملی باید هم زبان حاکمیت و هم مردم باشد و بهرهگیری از منابع سرشار هنرمندان متنوع و متکثر در سطح کشور نیز ضروری است. همچنین صداوسیما باید جایگاه و دستاوردهای مجلس شورای اسلامی را هرچه بیشتر معرفی کند.
محمدقسیم عثمانی، نماینده مردم بوکان در مجلس دوازدهم هم بااشاره به رقبای داخلی و خارجی صداوسیما، برضرورت بهرهگیری از نگاه نوآورانه در تولیدات رسانه ملی بهمنظور افزایش و ماندگاری مخاطبان تأکید کرد.
محمد نصیری، نماینده منتخب مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس دوازدهم نیز راهاندازی ۲۰۰ کانال انتخاباتی و مناظرههای میان نامزدها را اقدامی خوب توصیف کرد و گفت: صداوسیما در سطح جامعه اثرگذار است. شایسته است در سال جهش تولید، اقدامات زیربنایی و فرهنگساز بیشتری در این راستا در رسانه ملی انجام شود.
فرامرز شهسواری، منتخب مردم هشترود و چاراویماق در مجلس دوازدهم با بیان اینکه درصد مشارکت مردم این شهرستان ۷۶ درصد بوده است، گفت: مردم روستایی ما با مشکل و محدودیت دریافت سیگنال روبهرو هستند که شایسته است با تلاش همکاران صداوسیما برطرف و سیگنالدهی توسعه یابد. در تولید برنامه و خبر نیز باید از ظرفیت منطقه استفاده شود.
نمایندگان متتخب مجلس دوازدهم در برنامهای که به همت معاونت حقوقی و امور مجلس ترتیب داده شده بود بازدیدی شش ساعته در روز یازدهم اردیبهشت ماه از بخشهای مختلف سازمان صداوسیما در حوزههای فنی، سیاسی، پخش رادیو و سیما داشتند و با حضور در ساختمان ۹ دی، دیتاسنتر، خبرگزاری صداوسیما و استودیوهای تپه صبا در جریان فعالیتها و اقدامات واحدهای مختلف قرار گرفتند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم